Over WiFi Campings

WiFi Campings is een website dat ontstaan is uit een idee vlak voor de zomer van 2006. Het idee werd meteen uitgewerkt. Na veel geresearch op het internet werden er meer dan 50 campings, vakantieparken gevonden die draadloos internet aanboden aan hun gasten. Genoeg om een website er voor op te starten. Met succes, uit eindelijk na een aantal dagen researchen telden we 100 campings.

Op 4 juli 2006 kwam WiFi Campings enorm veel in de media aandacht van grote websites en kranten als o.a. Nu.nl, de Telegraaf, Spits en NRC Next. Het persbericht had zelfs de kleinste weblogs bereikt. En de bezoekers aantallen vlogen omhoog. Niet alleen de bezoekers aantallen, maar ook vele aanmeldingen van campings die nog niet op website te vinden waren werden met grote hoeveelheden ingezonden.

In 2007 werd er in het nummer van Kampeer & Caravan Kampioen ook aandacht besteed aan het draadloos internetten op de camping, evenals het AD weekend in 2008. In juli 2009 werd op Veluwezoom FM een item besteed aan WiFi Campings waarvan het fragment hieronder te beluisteren is.
Sinds het voorjaar van 2008 is er en flinke uitbreiding gekomen op de website toen zijn er ook buitenlandse campings uit heel Europa bijgevoegd. Achter de schermen wordt er altijd hard gewerkt aan de inhoud, functionaliteit en innovatie van de website. Vijf jaar nadat WiFi Campings bestaat is de site genomineerd voor "Website van het Jaar 2011" in de categorie vrije tijd en recreatie.

Op dit moment zijn er 1558 campings bij ons bekend die draadloos internet aanbieden aan hun gasten. Daarvan zijn er 902 Nederlandse en 656 buitenlandse campings uit 31 verschillende landen. We zijn er van ons van bewust dat we nog lang niet alle campings in kaart hebben gebracht. Wekelijks melden campings zich ook aan bij de site, deze zijn natuurlijk altijd welkom!

In de media

Telegraaf NRC Next Nu.nl